Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:40 22 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune îndeplinită. Aeronavele Forțelor Aeriene Române au încheiat misiunea în Grecia

ro

28 Jul, 2018 14:40 1117 Marime text
Cele două aeronave militare din dotarea Forțelor Aeriene Române, C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, și C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, care au decolat în data de 25 iulie, cu destinația Atena, pentru a acționa în sprijinul forțelor de intervenție din Grecia, devastată de incendiile manifestate în ultimele zile, și-au încheiat misiunile, tranmsite MApN. 
 
Cele două aeronave au aterizat pe Aeroportul Otopeni sâmbătă, 28 iulie, în jurul orei 14.00.
 
Aeronava C-27 J Spartan a efectuat, în perioada 24-27 iulie, pe timpul dislocării în Grecia, misiuni de stingere a incendiilor, conform planificării Centrului de coordonare elen, în regiunile Attica și Insula Creta.
 
Cele două aeronave militare au fost deservite de un detașament de aproximativ 20 de militari - piloți, personal navigant și personal auxiliar, sub comanda  căpitanului-comandor Florin Ianculescu.
 

”Armata României a intervenit în sprijinul autorităților de la Atena în gestionarea situațiilor de urgență din zonele afectate de dezastrele naturale, ca urmare a solicitării autorităților elene transmisă prin portalul informațional CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecție civilă al UE” - au transmis reprezentanții MApN. 

Sursa foto: Forțele Aeriene Române

Ti-a placut articolul?

Comentarii