Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:56 19 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mişcarea „Vestelor Galbene” din Franţa. Cum comentează Klaus Iohannis

ro

14 Dec, 2018 15:18 449 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost rugat la Bruxelles de jurnaliştii străini să comenteze despre protestele organizate de mişcarea „Vestelor Galbene” din Franţa, scrie Antena3.ro. 

„Vestele galbene. Avem veste galbene în maşinile noastre, dar le folosim doar în caz de accident. Să sperăm că nu este nevoie”, le-a spus preşedintele jurnaliştilor străini.

„Vestele galbene”, provenite majoritar din rândul claselor populare şi de mijloc, contestă politica fiscală şi socială a preşedintelui Emmanuel Macron. Această criză a „vestelor galbene” este cea mai gravă cu care se confruntă tânărul preşedinte francez, de la alegerea sa, în 2017.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, vineri, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu premierul britanic, Theresa May. 

Iohannis a discutat vineri cu Theresa May despre Brexit şi despre situaţia comunităţii de români din Marea Britanie.

„Au fost discutate în principal subiecte aflate pe agenda bilaterală şi europeană, precum procesul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană.(...) Preşedintele Klaus Iohannis a făcut referire la situaţia comunităţii româneşti din Marea Britanie şi la faptul că Acordul de retragere va reprezenta un punct important pentru garantarea drepturilor celor, care locuiesc, muncesc sau studiază în această ţară. În egală măsură, Preşedintele României a subliniat importanţa respectării principilor nediscriminării, reciprocităţii depline şi tratamentului egal pentru toţi cetăţenii UE, atât cei beneficiari ai acordului de retragere, cât şi cei care se vor stabili pe viitor în Marea Britanie”, anunţă Preşedinţia după întrevederee pe care şeful statului a avut-o la Bruxelles cu prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Theresa May.

Ti-a placut articolul?

Comentarii