Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Solcanu, în lacrimi la TV. Vezi de ce!

ro

19 Sep, 2011 22:03 2448 Marime text

mircea381.jpgMircea Solcanu, co-prezentatorul "Poveștirilor de noapte", a avut o copilărie traumatizantă. Vedeta Tv a dezvăluit cu lacrimi în ochi, pentru Acasă TV, în cadrul campaniei "Durerea nu este iubire", clipele dramatice trăite în copilărie, când a fost martorul abuzului și violențelor la care a fost supusă mama lui.

"Mama mea a escaladat geamul, a sărit pe geam. Ăla a fost cel mai urât moment din toate bătăile, acela când ea a sărit pe geam. Din momentul când el a început să o bată pe mama eu nu i-am mai spus tată, i-am spus Solcanu... Îmi amintesc că încă mai aveam pătuţul acela cu grilaje în care dormeam, deci aveam cam 4 ani. Ştiam ce urmează după felul în care venea acasă. Ne uitam pe geam când urma să vină tata acasă şi în funcţie de clătinătură ştiam dacă va fi scandal sau nu va fi scandal. Cum urmăreşti prognoza meteo aşa stăteam eu şi sora mea la geam şi ştiam dacă va fi sau nu cu bătaie. Intra în casă, nu cred că se schimbau 2-3 vorbe şi începea bataia", a povestit Mircea Solcanu.

Chinurile unei copilării trăite sub ameninţarea bătăii au luat sfârşit când mama lui Mircea a decis să plece, să fugă de agresorul ei, să-şi protejeze copiii şi să-şi continue viaţa.

"Iar în mometul în care a spus că divorţează, atunci ne-a învăţat mama libertatea. Ţin minte că cel mai fericit moment din perioada aia este momentul în care s-a pronunţat divorţul şi a venit miliţianul împreună cu un domn în civil şi am ascultat la uşă. Şi ţin minte fraza asta toată viaţă: "Domnul Solcanu sunteţi de acord să părăsiţi domiciliul de bunăvoie sau trebuie să aducem organele de poliţie să vă scoate din casă?" şi a zis" Nu, plec de bunăvoie!". Şi atunci eu cu sora mea am fugit în bucătărie, ne-am luat în braţe şi am început să sărim în sus de bucurie, a fost un moment fericit, m-am bucurat că pleacă din casă. Însemna că s-a sfârşit totul", a mărturisit, cu lacrimi în ochi, vedeta TV.

Acasă TV demarează campania "Durerea nu este iubire"

Mircea Solcanu s-a alăturat celorlalate vedete Acasă TV în încercarea de a convinge autorităţile că este nevoie de o lege specială împotriva violenţei în familie.

Acasă demarează, din 20 septembrie, de la 16.30, în cadrul "Poveștirilor adevărate", o campanie fără precedent, "Durerea nu este iubire", prin care îşi doreşte să sensiblizeze opinia publică şi să tragă un semnal de alarmă asupra unui fenomen, violentă în familie, căruia îi cad pradă, anual, sute de mii de romance.

Telespectatorii se pot implica şi pot semna, din 20 septembrie, pe www.acasatv.ro, pagina durereanuesteiubire.acasatv.ro. Prin acest demers Acasă TV îşi doreşte că noua lege să permită poliţiei să poată interveni, să transforme scandalul şi bătaia domestică într-o problemă a societăţii, să permită autorităţilor să se poată autosesiza sau să reacţioneze şi fără plângere din partea victimei, să se aplice ordinul de restricţie pentru vinovaţi.

Sursa: Libertatea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii