Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Geoană nu exclude posibilitatea creşterilor salariale în anul 2009

ro

24 Nov, 2008 18:50 694 Marime text

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană nu exclude posibilitatea majorărilor salariale pentru bugetari pentru anul viitor, deşi a estimat că declinul economic va continua să afecteze ţara noastră. Liderul social-democraţilor a declarat astăzi, la Timişoara, că, în viziunea formaţiunii sale, economia naţională are nevoie de un pachet de stimulare a creşterii economice şi de păstrare sau protejare a locurilor de muncă.

"Noi considerăm că o creştere a veniturilor, salariilor şi pensiilor mici în România reprezintă un gest corect din punct de vedere social, dar şi extrem de necesar din punct de vedere economic, pentru că, în acest moment, există o criză a consumului privat, aşa cum a existat un exces al consumului privat până în urmă cu câteva săptămâni", a explicat Geoană.

În condiţiile în care consumul privat nu va mai contribui la creşterea economică şi la dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi la crearea de locuri de muncă, Geoană consideră că acordarea de resurse mai mari câtorva milioane de oameni cu venituri modeste - aici fiind incluse familiile tinere, angajaţi sub salariul mediu pe economie, pensionari cu venituri mici, dascăli sau medici bugetari cu venituri mici - reprezintă un lucru "inteligent din punct de vedere social şi economic". În caz contrar, preşedintele PSD vede un risc ca la nivelul economiei, consumul privat să înceteze, ceea ce va periclita dezvoltarea economică a României.

În opinia lui Geoană, propunerea PSD de politică fiscală pentru anii următori vine, nu cu creşterea taxelor "aşa cum se pregătesc să o facă şi PNL şi PD-L, de până la 23% a impozitului pe profit", ci cu un pachet de stimulente fiscale pentru economie. Potrivit acestuia, cele aproximativ trei milioane de persoane angajate care câştigă sub salariul mediu pe economie, din sectorul public şi privat naţional, ar urma să plătească un impozit de doar 10%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii