Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Finanțelor, despre impozitarea bisericii. Iată ce a declarat

ro

10 Feb, 2018 18:37 2383 Marime text
Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a dat declarații sâmbătă în legătură cu un subiect extrem de controversat și amplu dezbătut: impozitarea Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Eugen Teodorovici a susținut că sumele pe care teoretic statul ar trebui să le ia ca impozit de la BOR vor rămâne în cadrul bisericii pentru activităţi cu caracter social.

Întrebat  dacă mai susţine impozitarea bisericii, după cum anunțase anul trecut, ministrul a răspuns: "Nu vorbesc despre o impozitare a Bisericii, doar în a sublinia mult mai bine şi mai clar rolul acesteia pe care îl are în societate vizavi de problemele cu caracter social. Adică, acele sume pe care statul teoretic al trebui să le ia rămân la Biserică. Nu le ia statul deloc, iar biserica de acei bani întreprinde activităţi cu caracter social pe care statul le menţionează şi anume: copii cu probleme, persoane cu dizabilităţi, oameni în vârstă".

Cât despre modul în care poate fi verificată Biserica dacă a derulat aceste activități, mai ales că nu plăteşte impozit pe ceea ce vinde şi pe serviciile pe care le oferă populaţiei, Teodorovici a susținut că: "e posibil să se aplice o sumă forfetară".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tudor 23 Mar, 2018 19:59 De ce in cadrul Ministerului de Finante s-a creat structura de inspectie economico financiara care se calca pe bataturi cu Curtea de conturi. Nu spunea ca sunt prea multe organisme de control? Sa vedem ce face?