Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educaţiei nu este de acord cu desfiinţarea inspectoratelor şcolare

ro

11 Feb, 2016 18:51 2044 Marime text
 
Ministrul Educației Naționale, Adrian Curaj, a declarat astăzi, la Oradea, că a dat aviz negativ proiectului de lege privind desființarea inspectoratelor școlare. El a amintit că ieri a fost adoptată tacit în Camera Deputaților această inițiativă legislativă.
 

"Și voi face tot ce ține de mine ca acest "nu" să îl susțin și îl voi susține astfel încât să își facă efectul", a spus, în conferință de presă, Adrian Curaj.

 
Ministrul a motivat acest aviz negativ afirmând că, în opinia sa, "descentralizarea este esențială" și că "prea multă centralizare nu este potrivită".
 

"Suntem într-un moment în care discutăm la nivel de România de întărirea capacității administrative. Avem o strategie de întărire a capacității administrative, un program inclusiv cu fonduri europene, cu un buget de două ori mai mare decât ce a avut programul anterior, și va trebui să lucrăm foarte mult în întărirea capacității administrative a instituțiilor publice, care reprezintă Statul Român. Și aici trebuie să fim conștienți că trebuie permanent să investim în simplificarea administrativă, în mai bune proceduri. Eu sunt pentru descentralizare și am încredere că vom putea împreună să consolidăm ce s-a făcut bun, să corectăm unde au fost probleme", a subliniat ministrul Curaj.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii