Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se va căsători la sfârșitul anului Ministrul Educației a recunoscut că este gay

ro

06 Jun, 2015 21:05 1778 Marime text
 
Și-a cunoscut partenerul de viață acum 29 de ani, dar nu a avut curajul să le spună părinților și rudelor că este homosexual. Ministrul Educației din Marea Britanie, Nick Gibb, în vârstă de 54 de ani, și-a informat familia abia în urmă cu o săptămână că urmează să se căsătorească, până la sfârșitul anului, cu Michael Simmonds, scrie dcnews.ro.

Simmonds este directorul unui institut de sondare a opiniei publice. Cei doi s-au cunoscut la o recepție și, potrivit declarațiilor lui Gibb, a fost dragoste la prima vedere, scrie The Guardian, potrivit dcnews.ro.

Gibb și Simmonds au rămas împreună, dar au avut, oficial, locuințe separate, pentru a ascunde secretul. Cei doi doresc să-și oficializeze relația din considerente practice: dacă unuia i se întâmplă ceva, nu va putea fi sprijinit de celălalt, de exemplu la spital, a declarat ministrul, potrivit sursei citate.

Din principiu, pentru că susține egalitatea în drepturi, cuplul a refuzat parteneriatul civil și a așteptat până la legalizarea căsătoriilor homosexuale, adoptată recent în Anglia.

Ministrul a declarat presei că va face eforturi pentru reducerea discriminării, astfel încât elevii să nu mai folosească termenul „gay” în sens peiorativ.



Sursa: dcnews.ro
Sursa foto: bbc.co.uk
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii