Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Bogdan Aurescu a participat, la Tunis, la marșul internațional de solidaritate împotriva terorismului

ro

29 Mar, 2015 17:57 1172 Marime text
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat azi, la Tunis, la marșul internațional de solidaritate împotriva terorismului, ocazie cu care șeful diplomației române a transmis un mesaj de condamnare a actelor de terorism, precum și de susținere a autorităților tunisiene în eforturile de combatere a acestora.
 
"Tragicul atentat care a avut loc la Muzeul Bardo a adus în atenție, o dată în plus, stringenta nevoie pentru o cât mai strânsă și eficientă cooperare internațională pentru combaterea oricărei forme de terorism. Am supus spre reflecție, în acest sens, inițiativa creării unui nou instrument juridic — o Curte Internațională care să judece crima de terorism. Am convingerea că dreptul internațional poate contribui eficient la eforturile de anihilare a acestui fenomen", a declarat, cu această ocazie, ministrul Bogdan Aurescu, potrivit unui comunicat de presă al MAE remis azi redacţiei.

Cu prilejul vizitei, ministrul român de externe a avut o întrevedere cu omologul tunisian, Taieb Baccouche, în cadrul căreia a exprimat deplina solidaritate a poporului român cu cel tunisian în fața fenomenului terorist și a expus inițiativa românească de creare a unei curți internaționale contra terorismului, idee primită cu interes de interlocutor.

De asemenea, ministrul român de externe i-a întâlnit pe președintele Parlamentului tunisian și pe președintele Tunisiei, Beji Caid Essebsi. Ministrul român a exprimat deplina solidaritate a poporului român cu poporul tunisian în aceste momente. Președintele Tunisiei a mulțumit ministrului român pentru acest gest de solidaritate care contează foarte mult pentru relația bilaterală.

La marșul condus de președintele tunisian Beji Caid Essebsi au luat parte numeroase personalități politice din țările Uniunii Europene și din lumea arabă, membri ai guvernului, parlamentului și conducerii partidelor politice tunisiene.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii