Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naţionale, în vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

ro

13 Mar, 2019 21:14 1703 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a efectuat o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în zilele de 12 și 13 martie, unde a avut o întâlnire cu omologul britanic, Gavin Williamson, conform MApN. 

Întrevederea a reprezentat o oportunitate pentru cei doi oficiali de a discuta despre cooperarea bilaterală româno-britanică în domeniul apărării, precum și despre teme de actualitate de pe agenda Alianţei Nord-Atlantice.

”Au fost trecute în revistă rolul comun în asigurarea securității şi apărării Europei şi a fost exprimată convingerea că dialogul politico-militar dintre cele două țări va cunoaşte în continuare un trend ascendent.
Ministrul apărării naţionale a subliniat excelenta colaborare dintre cele două state în cadrul Parteneriatului Strategic şi a evidenţiat angajamentul constant şi solid al Marii Britanii în România, a cărui consistență este vizibilă în mod deosebit la implementarea măsurilor NATO destinate consolidării flancului estic. De asemenea, ministrul a mulţumit pentru contribuţia Forţelor Aeriene Regale britanice la misiunile de poliţie aeriană consolidată de pe teritoriul ţării noastre” - au transmis reprezentanții MApN.

Pe parcursul întrevederii, cei doi oficiali au semnat Memorandumul de înțelegere privind cooperarea româno-britanică în domeniul apărării, document care va permite aprofundarea cooperării existente și identificarea de noi domenii de cooperare cu avantaje reciproce, reflectând statutul României de membru NATO și dinamica actuală a relațiilor bilaterale în noul context de securitate din Europa.

Sursa foto: Facebook/MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii