Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:28 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătăţii face un anunţ important. De la 1 august, se schimbă modul de plată al salariilor medicilor

ro

24 Jul, 2016 15:55 2021 Marime text
De la 1 august, orele suplimentare de muncă ale medicilor se vor înregistra pe un contract de muncă separat şi plătite în baza legislaşiei actuale este anunţul sosit astăzi la Ministerul Sănătăţii (MS).

Reprezentanţii ministerului susţină că actualele condiții de muncă și de plată ale medicilor din România suportă multe îmbunătățiri, iar misiunea MS este să le pună în practică în cel mai scurt timp posibil, tocmai pentru a micşora dimensiunea nemulţumirilor din sistem.

''Ministerul Sănătății afirmă clar și răspicat: condițiile de muncă și de plată ale medicilor din România suportă multe îmbunătățiri, iar misiunea instituției noastre este să le pună în practică în cel mai scurt timp posibil. În nota obișnuită de deschidere manifestată față de medici, de pacienți și de reprezentanții acestora, vineri a avut loc o întâlnire de lucru cu 'Solidaritatea Sanitară', în care au fost discutate aceste probleme. Ministerul Sănătății a inițiat și un dialog cu Ministerul Muncii pe această temă pentru a ne asigura în interesul personalului medical că nu vor exista discrepanțe la plata contractelor de muncă încheiate cu unitățile sanitare. La începutul săptămânii viitoare va fi trimisă către spitale o circulară care să clarifice modul de redactare a acestor contracte în contextul prevederilor OUG 20/ 2016, așa încât procesul să se desfășoare fără probleme. De comun acord cu reprezentanții sindicali a fost convenit un calendar de lucru prin care cererile lor să fie incluse în modificările ce vor fi aduse la Ordinul 870/ 2004, actul normativ care reglementează timpii de lucru și gărzile din unitățile sanitare. Ministerul Sănătății lucrează în regim accelerat la aceste modificări, iar motivul este extrem de simplu: situația actuală nu este normală. Așadar, odată incluse cererile și recomandările în forma nouă a OMS 870/ 2004, documentul va fi trimis conform legii spre consultare către toate sindicatele, iar forma agreată va fi afișată în transparență decizională'', se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii