Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:19 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Interne avertizează pe Facebook. Ce trebuie să știi dar să și faci

ro

16 May, 2016 18:23 959 Marime text
Atenție skimmingul îți golește contul! Așa începe atenționarea Ministerului Afacerilor Interne pe profilul său de Facebook. După care urmează explicația!

Skimmingul este o activitate ilegală care implică instalarea unor dispozitive la bancomate sau POS-uri prin care sunt copiate datele cardurilor bancare. Datele sunt inscripționate pe alte carduri care vor fi folosite pentru accesarea ilegală a conturilor.
Pentru a te proteja de skimming, MAI recomandă:
-Nu permite nimănui să stea aproape de tine când retragi bani de la bancomat. Discreția ți se cuvine și în plus te protejează!
-Reține cum arată ATM-ul băncii tale. Fii atent la tastatură, la fanta în care se introduce cardul, la cea prin care ies banii. Dacă observi ceva suspect, nu folosi cardul şi sună imediat la 112!
-Nu dezvălui nimănui PIN-ul sau datele de identificare ale cardului tău. -Nu-ți scrie niciodată PIN-ul pe card.
-În cazul în care pierzi cardul, anunţă imediat banca pentru a-l bloca, astfel încât nimeni să nu-ți poată lua bani din cont.
-Dacă observi lipsa unor sume de bani în mod nejustificat, sesizează banca şi poliția!
Chiar azi Poliția Română a prins în flagrant doi cetățeni bulgari în timp ce ridicau dispozitive de skimming pe care le montaseră la un bancomat. Datele cardurilor compromise erau transcrise pe carduri blank ce erau ulterior folosite pentru a retrage bani din Belize, Jamaica, Guatemala și Indonezia.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii