Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii de la Centrul de Scafandri de la Constanța au oprit căutările trupului directorului APIA Cluj, dispărut pe lacul de la Beliș

ro

31 Jul, 2018 07:11 1166 Marime text
Militarii de la Centrul de Scafandri de la Constanța au oprit căutările pe lacul de la Beliș, județul Cluj, unde acum zece zile se presupune că ar fi căzut în apă, directorul APIA Cluj, Adrian Zaharia, informează EVZ.ro.  Decizia a fost luată după trei zile în care trupul victimei a fost căutat neîncetat cu aparatură de ultimă generație. 
 
Militarii au folosit sonare cu scanare laerală, ceea ce le permite să cerceteze adâncimi mai mari de 40 de metri. În zonă, există adâncimi chiar și de 80 de metri, unde vizibilitatea este zero. 
 
Doar în cursul zilei de luni, scafandrii de la Constanța au efectuat trei scufundări la mare adâncime, unde sonarele au detectat anumite interferențe, dar din păcate semnalele trimise erau trunchiuri de copaci sau insule de turbă, care plutesc la adâncimi mari. Colonelul Cornel Pavel de la Forțele Navale Române a confirmat că militarii se vor întoarce la Constanța, în cursul zilei de marți.

”Scafandrii militari au terminat, în seara aceasta, misiunea de căutare din județul Cluj, lacul Beliș. Maine, marți, dimineața, se vor întoarce la Constanța și-și vor relua misiunile obișnuite. Nu a fost gasit (n.n. Adrian Zaharia)”, a spus colonelul Pavel pentru susa citată. 


Sâmbătă, 22 iulie a.c., după un incident cu patru turiști, Adrian Zaharia, care pilota o barcă cu motor a căzut în lacul de acumulare de la Beliș. Martorii susțin că bărbatul nu purta vestă de salvare iar în momentul în care a căzut în apă, s-a dus direct la fund. Barca a fost recuperată de salvamontiștii de la Consiliul Județean, după ce a plutit în derivă mai bine de o oră.
 
Sursa: EVZ.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii