Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii batalionului 341 Infanterie "Constanţa" vor pleca în Afganistan. Ceremonia de plecare are loc în Piaţa Ovidiu

ro

21 Jul, 2016 22:49 9358 Marime text
Militarii Batalionului 341 Infanterie Protecția Forței „Rechinii Albi" vor pleca în Afganistan în cursul săptămânii viitoare. Ceremonia  de plecare a militarilor va avea loc luni, 25 iulie, începând cu ora 10.00, în Piața Ovidiu din Constanța.

 Astfel, după ce au parcurs timp de patru luni un program intens de pregătire, militarii sunt gata să acţioneze în cadrul misiunii NATO „Resolute Support”, pentru asigurarea protecţiei forţei bazei militare din Kandahar şi pentru consilierea forţelor de securitate afgane.
        
Vă reamintim că în anul 2012 i-a fost acordat Batalionului 341 Infanterie denumirea onorifică de „CONSTANȚA”, iar pentru participarea la misiuni internaționale, iar în acest an, batalionul a primit denumirea simbolică de „RECHINII ALBI” - „WHITE SHARKS”.
 
Batalionul 341 Infanterie a executat până în prezent următoarele misiuni externe: „ROFND VIII-X” (2004-2005) în Kosovo, „IRAQI FREEDOM” (2008-2009) în Irak și ISAF (2006, 2011) în Afganistan.

Ca semn al recunoașterii valorii profesionale, dar și ca o provocare, începând cu anul 2000, Batalionul 341 Infanterie „Constanța” a fost nominalizat să reprezinte România în cadrul inițiativei regionale SEEBRIG (South Eastern European Brigade), alături de alte șase state partenere: Albania, Bulgaria, Italia, Grecia, Macedonia și Turcia.

 Pentru profesionalismul dovedit pe timpul participării la numeroase exerciții și misiuni internaționale, Drapelul de Luptă al Batalionului 341 Infanterie „ Constanța” este decorat cu următoarele distincții și medalii: „Emblema de Onoare a Forțelor Terestre”, „Emblema de Onoare a Statului Major General și medalia „Virtutea Militară în grad de Cavaler cu însemne de război”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii