Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:30 20 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, reţinuţi de DIICOT

ro

19 Aug, 2016 15:43 1122 Marime text
Ieri,  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  au dispus reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpaţilor Vîlcan George Florinel, Biolan Ovidiu Ionuţ şi Iubitu Ionuţ Andrei - militari angajați pe bază de contract în cadrul Ministerului Apărării Naționale în unități militare de pe raza municipiului București și a județului Giurgiu, dar şi a lui Cozma Gheorghe Mihai şi Fratilă Mihai Cosmin pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc.
 
 În cauză, conform DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada  mai – august 2016, inculpaţii au traficat diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine şi substanțe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât pe raza municipiului București, dar și a județului Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităților militare unde și consumau de altfel aceste droguri și substanțe etnobotanice. „Drogurile  și substanțele psihoactive denumite generic etnobotanice erau procurate de pe raza municipiului București de la alte persoane investigate în cauză”, potrivit unui comunicat DIICOT remis ZIUA de Constanţa.
 
Cu ocazia perchezițiilor de ieri de pe raza judeţului Giurgiu, inclusiv două percheziții la Unitatea Militară nr. 01867 Mihai Bravu, județul Giurgiu, cât și a municipiului București,  au fost găsite și ridicate diferite cantități și tipuri de droguri (cannabis, comprimate ecstasy si substanțe etnobotanice), un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar și sume de bani obținute în urma traficului de droguri.
 
Inculpaţii urmeaza să fie prezentaţi  Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii