Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari din Brigada 61 Vânători de Munte participă la exercițiul internațional „Rapid Trident 18” din Ucraina

ro

31 Aug, 2018 14:54 2491 Marime text
Aproximativ 40 de militari din Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”  vor participa, în perioada 1 – 15 septembrie, la exercițiul multinațional „Rapid Trident 18”, care va avea loc la Centrul Internațional PfP din regiunea Yavoriv, Ucraina.

Potrivit MApN, exercițiul, care este organizat de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR), în parteneriat cu Forțele Armate Ucrainene, are ca scop antrenarea în comun pentru executarea activităților de planificare și execuție a operațiilor multinaționale de tip coaliție, la nivel brigadă și batalion.

Militari români au fost prezenți în exercițiile de tip „Rapid Trident” începând cu anul 2007, fiind parte a activității de colaborare cu USAREUR prin care se asigură cooperarea între forțele armate care iau parte la etapele anuale de instrucție internațională.

Obiectivul principal al Forțelor Terestre Române urmărit prin participarea la exercițiul „Rapid Trident 18” este perfecționarea deprinderile personalului de stat major în organizarea, conducerea și controlul operațiilor multinaționale, în cadrul unei coaliții.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii