Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de pachete ţigări susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

ro

13 Dec, 2016 11:10 2444 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au descoperit într-un container sosit din Slovenia în Portul Constanţa Sud Agigea, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Constanţa, 65.000 pachete ţigări, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de 650.000 lei.
 
În data de 12.12.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, un control amănunţit asupra mărfurilor sosite cu un container din Slovenia în portul Constanţa Sud-Agigea, pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Constanţa.
 
Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani, cu domiciliul în municipiul Constanţa. În urma controlului efectuat au fost descoperite 65.000 pachete ţigări ce purtau însemnele unor mărci cunoscute şi care sunt susceptibile a fi contrafăcute.
 
Ţigările, în valoare totală de 650.000 lei dacă ar fi originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii