Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de kilograme de carne expirată, pe pieţele din Constanţa. Ce spun inspectorii DSVSA

ro

05 Feb, 2018 14:12 2004 Marime text
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 26.01.2018 – 02.05.2018, s-au materializat prin verificări la 56 de obiective printre care se numără depozite alimentare, super/hipermarket-uri, restaurante, unități de fabricare pâine și specialități de panificație, laboratoare cofetărie/patiserie, etc.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetrea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.000 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 3243 de kg, lapte şi produse lactate – 1013 de kg,  peşte şi produse din peşte – 468 de kg, ouă – 70 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 46.568 de lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii