Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:35 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de dosare de urmărire şi executare silită Încasările SPIT au crescut

ro

21 Jul, 2014 13:33 2213 Marime text
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa informează că a înregistrat o creştere cu 12% a încasărilor in impozite şi taxe locale aferente primului semestru.

88% din sumele încasate provin din achitarea voluntară a debitelor de către contribuabili, iar 12% provin din executarea silită a datornicilor.

"Pentru contribuabilii care nu au achitat obligaţiile fiscale aferente primului semestru se deschid dosare de urmărire şi executare silită, se calculează majorările de întârziere şi apoi se emit somaţii. Dacă suma menţionată în somaţie nu este achitată în termen de 15 zile, procedura de urmărire şi executare silită va fi continuată prin înfiinţarea popririi asupra veniturilor şi aplicarea sechestrului asupra bunurilor aparţinând debitorului", anunţă directorul SPIT Virginia Uzun.

56.000 dosare de urmărire şi executare silită


Precizăm că după primul termen scadent, au fost deschise un număr de aproximativ 56.000 dosare de urmărire şi executare silită, 81% reprezentând persoane fizice iar 19% persoane juridice.

De asemenea, în primul semestru al anului 2014, măsura înfiinţării popririi a fost aplicată pentru un număr de aproximativ 4.000 de debitori. Acestora le-au fost blocate conturile bancare şi li s-au reţinut sume de bani din veniturile realizate, ce constau în salarii, pensii, chirii şi alte categorii de venituri urmăribile.

Măsura sechestrului a fost instituită pentru 18 bunuri mobile şi 16 bunuri imobile. Aceste bunuri au fost sau urmează să fie valorificate prin vânzare la licitaţie, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii