Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:19 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihnea Motoc, la reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele UE

ro

27 Sep, 2016 18:25 1092 Marime text
Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a participat la reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE, desfăşurată în zilele de 26 și 27 septembrie, la Bratislava, prima activitate în acest format de la preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către Republica Slovacă.
 
Având în vedere provocările de securitate complexe cu care se confruntă Uniunea Europeană, discuţiile s-au concentrat pe modalităţile optime de implementare a Strategiei Globale a Uniunii Europene, cu accent pe domeniile securităţii şi apărării şi realizarea sinergiei cu Planul de acţiune pentru apărare, elaborat de Comisia Europeană.
 
Pe baza propunerilor Înaltului Reprezentant, a avut loc o discuţie de substanţă privind calendarul, priorităţile şi acţiunile de implementare a Strategiei, rolul principalilor actori implicaţi şi modalităţile de interacţiune între structurile UE – Serviciul de Acţiune Externă, Comisie şi Agenţia Europeană de Apărare şi statele membre, pentru consolidarea Politicii de Securitate şi Apărare Comune (PSAC), în perioada următoare.
 
Miniştrii apărării au discutat, de asemenea,  cooperarea dintre Uniunea Europeană şi NATO şi au analizat propunerile franco-germane de consolidare a PSAC. În context, a fost subliniată importanţa avansării în direcţia implementării Declaraţiei comune NATO-UE de la Varşovia pentru impulsionarea relaţiei de cooperare dintre cele două organizaţii, cu evidenţierea necesităţii consolidării complementarităţii între Uniune şi NATO, în domeniile dezvoltării capacităţilor de apărare şi al angajamentelor operaţionale ale acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii