Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:43 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Polițeanu a depus la DNA și o plângere împotriva lui Liviu Dragnea

ro

02 Feb, 2017 19:08 1096 Marime text
Mihai Polițeanu (mişcarea civică Iniţiativa România) a fost audiat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu denunţul depus în urmă cu o săptămâna împotriva premierului Sorin Grindeanu şi a ministrului Justiţiei, Florin Iordache, pentru favorizarea făptuitorului şi prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau Preşedintelui României. Mihai Politeanu anunţă că, în urmă modificării prin OUG a Codurilor penale şi a "indiciilor publice ale unei întâlniri între ministrul Justiţiei şi şeful sau de partid Dragnea Liviu, în care cel din urmă ar fi solicitat imperativ adoptarea ordonanţei amintite", a decis să completeze denunţul penal "în vederea efectuării de cercetări penale împotriva preşedintelui PSD pentru comiterea infracţiunii prevăzute la art. 13 din Legea 78/2000".

„Ieri, 1 februarie 2017, am fost chemat la Direcția Națională Anticorupție, unde am fost audiat în legătură cu denunțul penal împotriva lui Sorin Grindeanu, Prim-ministru al Guvernului României, și Florin Iordache, ministru al Justiției în Guvernul României, pentru comiterea următoarelor infracțiuni:

1. Favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 alin (1) din Codul penal - „Ajutorul dat făptuitorului în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor într-o cauză penală, tragerii la răspundere penală, executării unei pedepse sau măsuri privative de libertate [...]”

2. Prezentarea, cu rea-credință, de date inexacte Parlamentului sau Președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, prevăzută de art. 8 alin (1) lit. b) din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială.

Cu ocazia audierii, având în vedere i) evenimentele din noaptea de 31.01.2017 când Guvernul României a adoptat conspirativ o ordonanță de urgență de modificare a codurilor penale, precum și ii) indiciile publice ale unei întâlniri între ministrul Justiției și șeful său de partid Dragnea Liviu, în care cel din urmă ar fi solicitat imperativ adoptarea ordonanței amintite, am decis să depun o completare la denunțul penal în vederea efectuării de cercetări penale împotriva președintelui PSD pentru comiterea infracțiunii prevăzute la art. 13 din Legea 78/2000: “Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

Amintesc că denunțul a fost semnat de Elena Ghioc, Răzvan Patachi și de mine și a fost depus la DNA în data de 24 ianuarie prin mijloace de comunicare electronică. Pe 31 ianuarie, pentru respectarea deplină a procedurii penale, am depus denunțul și în persoană, la sediul DNA”, a scris Mihai Polițeanu pe Facebook.

Ti-a placut articolul?

Comentarii