Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Fifor față în față cu guvernatorul Statului Alabama, Kay Ivey. Ce teme au dezbătut

ro

27 Sep, 2018 20:19 1340 Marime text
 În contextul vizitei oficiale în SUA, ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a fost primit joi, 27 septembrie, de guvernatorul Statului Alabama, Kay Ivey, la Capitoliul din capitala statului american, Montgomery.

La întrevedere a participat și comandantul Gărzii Naţionale din Alabama, general-maior Sheryl Gordon.

Discuțiile s-au axat pe cooperarea excelentă dintre Armata României şi Garda Naţională din Alabama, anul acesta fiind celebraţi 25 de ani de cooperare, în cadrul Parteneriatului Statal dintre România şi Alabama.

Cu acest prilej, ministrul Fifor a adresat mulţumiri pentru sprijinul oferit Armatei României de Garda Naţională din Alabama, în cadrul programelor de instruire, exerciţiilor şi activităţilor desfăşurate în comun, precum şi în operaţionalizarea aeronavelor multirol F-16.

În acest sens, a fost subliniată oportunitatea consolidării acestei cooperări, prin propunerea de a afilia o companie de sprijin în luptă a Gărzii Naționale din Alabama la Brigada Multinaţională din Sud-Estul Europei, de la Craiova.

Ministrul Mihai Fifor a reiterat invitaţia adresată guvernatorului, respectiv comandantului Gărzii Naţionale din Alabama, de a participa la manifestările prilejuite de celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire, cu ocazia Paradei organizate la 1 Decembrie 2018, aspect primit cu receptivitate de catre oficialii statului Alabama.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii