Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Migranţi sirieni şi călăuze turce, interceptate pe ţărmul românesc al Mării Negre (galerie foto)

ro

27 Jul, 2013 11:35 3431 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat pe plaja din staţiunea Costineşti un grup de 26 de persoane de naţionalitate siriană, care a fost adus în mod ilegal în România, la  bordul unei ambarcaţiuni, conduse de doi cetăţeni turci.
În cadrul acţiunii au mai fost interceptate două ambarcaţiuni, la 4 mile marine travers de staţiunea Costineşti, implicate în transportul cetăţenilor sirieni.
În data 26.07.2013, în jurul orei 22.40, poliţiştii de frontieră din cadrul SCOMAR au observat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 15 mile marine travers de staţiunea Costineşti din judeţul Constanţa.
După monitorizarea permanentă a respectivei ţinte, în jurul orei 00.55, de pe ambarcaţiunea suspectă s-a desprins o şalupă rapidă care a înaintat în mare viteză spre malul românesc, spre staţiunea Costineşti.
Informaţia a fost transmisă conducerii Gărzii de Coastă care a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni complexe, atât pe mare, cu două ambarcaţiuni proprii, precum şi pe uscat, cu patrule terestre.
În jurul orei 03.25, ambarcaţiunile Gărzii de Coastă au interceptat, la 4 mile marine travers de staţiunea Costineşti, cele două ţinte suspecte în care se aflau doi cetăţeni turci, care ulterior au fost escortate la sediul G.N. Mangalia pentru efectuarea unui control amănunţit.
În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupurilor de Nave din Constanţa şi Mangalia au descoperit pe plaja din staţiunea Costineşti 26 de persoane, care au declarat că sunt din Siria, şi că au fost aduse în România cu un yacht.
Poliţiştii de frontieră continuă cercetările pentru stabilirea măsurilor legale ce se impun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii