Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meteorologii au anunţat un început de săptămână ploios şi rece - Vezi prognoza meteo pe trei zile

ro

17 Oct, 2010 19:25 1894 Marime text

ploaie_misto_telespectator_67741600.jpgDe luni revin ploile. Va ploua pe săturate în toată ţara, iar vântul se înteţeşte în toate regiunile. Valorice termice se vor situa luni între 10 şi 20 de grade.

La început de săptămână un nou ciclon mediteranean foarte activ traversează întreaga Peninsulă Balcanică, aşa că vorbim de ploi serioase în toată ţara. În sud şi în sud-est, plouă cu găleata, iar vântul se înteţeşte atât în aceste regiuni, cât şi la munte. Valori termice se încadrează între 10 şi 20 de grade.

Bucureştenii au început cu 10-11 grade ziua de azi, dar la amiază temperatura va creşte cu încă 3-4 grade. În plus, plouă, iar vântul nu ne este deloc un aliat.

Ziua de marţi bifează din punct de vedere meteo toate cele trei ceasuri rele. Plouă peste tot, ba chiar vorbim de averse torenţiale, vântul suflă serios în toată partea de sud a ţării şi la munte, iar temperaturile nu marchează vreo încălzire de care să ne bucurăm. Vom avea aşadar, maxime de 8-9 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei, în jur de 17 grade în Bucureşti, unde plouă şi bate vântul până spre cel mult 18-19, poate chiar 20 de grade în Giurgiu, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea.

Miercuri mai iese însă şi soarele, e drept în sudul ţării, unde şi maximele ating frecvent 17-18 grade în Bărăgan şi Dobrogea, unde aşteptăm inclusiv vârfuri de 20 de grade. În Bucureşti, amiaza va număra 18 grade, în plus, închidem umbrele, pentru că miercuri în sfârşit ploaia stă. Rămâne rece însă în nordul Moldovei unde maximele se opresc la 14-15 grade, ba chiar în depresiuni vor fi doar 10-11 grade.

Sursa: Realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii