Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Mesajul pascal transmis de Arhiepiscopul Tomisului Teodosie în Săptămâna Mare (video)

ro

03 Apr, 2018 11:14 2436 Marime text
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prezintă astăzi programul din Săptămâna Patimilor și de praznicul Învierii Domnului. De asemenea, cu această ocazie Ierarhul Tomisului va prezenta și mesajul pascal.

"Suntem în Săptămâna Patimilor. În fiecare seară se sfârșesc deniile. Cele mai importante denii sunt cele de joi seară. Vineri este Prohodul Domnului. Sâmbătă este ziua tăcerii, deoarece Domnul este în mormânt” spune IPS Teodosie. 


Și în acest an lumina Învierii va fi adusă constănțenilor pe apele mării, cu barca. Apoi se va săvârși Sfânta Liturghie în parcul Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.

UPDATE. ora 11.20

"Să căutăm lumina. Sensul vieții noastre este Învierea. Paștele din acest an, în toată țara, este cu Sfânta Lumină de la Ierusalim. Isus vine cu lumina. Lumina învierii este orbitoare. Să ne bucurăm cu toții de această sărbătoare, alături de îngerii care au dat la o parte piața de pe mormant" a spus IPS Teodosie. ”La 23.45 vom ajunge cu lumina Învierii la mal. Apoi vom merge cu lumina în parcul Catedralei. Și la ora 24.00 să putem spune ”Hristos a înviat”. Lumina Învierii va ajunge la toate bisericile din județul Constanța. 
mai spune Arhiepiscopul Tomisului.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii