Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:14 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua egalității de șanse între femei și bărbați Mesajele lui Iohannis şi Ponta

ro

08 May, 2015 10:35 466 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis susține, într-un mesaj cu ocazia Zilei egalității de șanse între femei și bărbați, că egalitatea de gen trebuie să devină realitate într-o Românie modernă.

„Respectul față de cei din jurul nostru este o virtute, iar egalitatea de gen trebuie să devină realitate într-o Românie modernă", a scris Iohannis, astăzi, pe Facebook. 

El amintește că, în luna martie, a promulgat legea care declară 8 mai - Ziua egalității de șanse între femei și bărbați și anunță că vineri se alătură campaniei internaționale #HeForShe, în semn de susținere a drepturilor femeilor din întreaga lume.

Premierul Victor Ponta a transmis, cu prilejul Zilei egalității de șanse între femei și bărbați, un mesaj în care subliniază că respectul în domeniul ocupațional și în familie trebuie să fie același pentru ambele sexe, iar standardele duble trebuie să dispară.

„Într-o societate europeană care are drept obiectiv fundamental respectarea drepturilor tuturor cetățenilor, promovarea egalității de șanse reprezintă o latură foarte importantă a politicilor sociale. (...) Cred că respectul în domeniul ocupațional și în familie trebuie să fie același pentru bărbați și femei, iar dacă ne dorim o țară cu adevărat modernă standardele duble trebuie să dispară!", a scris Ponta, pe Facebook.

Potrivit premierului, Guvernul pe care îl conduce implementează o serie de măsuri pentru promovarea egalității de șanse între femei și bărbați.
Sursa: Agerpres
Sursa foto: digi24.ro

„Eliminarea diferențelor de salarizare pe bază de gen, combaterea oricărui tip de violență fizică și emoțională, susținerea organizațiilor care oferă sprijin persoanelor abuzate sau nedreptățite — toate acestea sunt măsuri pe care Guvernul le implementează, priorități ale Departamentului de egalitate de șanse din Ministerul Muncii", a transmis prim-ministrul.

Ti-a placut articolul?

Comentarii