Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:04 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update! Meciul dintre Bute și Badou Jack s-a încheiat. Jack păstrează centura WBC.

ro

01 May, 2016 08:08 1344 Marime text
Lucian Bute a boxat pentru centura WBC la categoria supermijlocie (76,2 kg), cea mai veche centură din boxul mondial. Bute a deţinut centura IBF patru ani, timp în care şi-a apărat-o cu succes, de nouă ori. În meciul 10, a pierdut prin knock-out în faţa lui Carl Froch.Meciul dintre Lucian Bute şi suedezul Badou Jack se încheie la egalitate după ce un arbitru a decis scorul de 117-111 pentru suedez, iar ceilalţi doi au punctat 114-114.Partida s-a încheiat după 11 runde în care Lucian Bute nu a fost convingător, Badou Jack își va păstra centura.
 

Prima reacție a lui Lucian Bute:
A fost o luptă echilibrată. Îi mulțumesc lui Badou Jack și mulțumesc Mayweather Promotions. Credeți-mă, a fost o luptă foarte strânsă.Felicitări lui, el e campionul. Dați-i lui rundele foarte strânse, fiindcă are centura", a declarat Lucian Bute, la finalul meciului cu Badou Jack.

update2 - WBC deschide o anchetă, după remiza dintre Lucian Bute și Badou Jack. Statistica, defavorabilă românului.

Președintele forului mondial WBC, Mauricio Sulaiman, susţine că va deschide o anchetă legată de cei doi arbitri care au indicat remiza. În acest caz, dacă WBC consideră că decizia a fost viciată, ar putea avea loc o revanşă. „Sunt extrem de dezamăgit de cum au punctat doi arbitri WBC și cu siguranță voi investiga această chestiune”, a spus după luptă Suliaman, citat de digisport.ro.

Potrivit statisticii computerizate, Badou Jack a trimis cu aproape 100 de lovituri care și-au atins ținta mai multe decât Bute. Suedezul a avut 278 de lovituri câştigătoare, în timp ce Bute a avut doar 179, ceea ce înseamnă că Lucian a câştigat 3 sau, cel mult, 4 runde. Deşi nu a mai boxat la fel de bine ca în meciul anterior, cu James DeGale, Bute a trimis multe lovituri în blocajul lui Jack, lovituri care nu se punctează, însă pot conta doar la aspectul general ofensiv.

În total, Lucian Bute a trimis 857 de pumni spre adversar, 21% atingându-și ținta. Jack a avut 703 pumni, 40% eficiența acestora.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii