Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre nu renunţă la animale "O să trag cu arcul şi o să cadă de sus o raţă, să vedem cine ţipă..."

ro

27 Aug, 2014 07:43 2461 Marime text
Ieri, organizaţia Vier Pfoten i-a solicitat primarului Radu Mazăre, prin intermediul unui comunicat de presă, să renunţe la folosirea animalelor sălbatice în timpul carnavalului din Mamaia de sâmbătă, 30 august.

„Astfel de evenimente nu au niciun potenţial educativ şi nici distractiv atâta vreme cât implică suferinţa animalelor. Spectacolul în sine reprezintă un factor de risc, atât pentru oameni, cât şi pentru animale. Îi solicităm primarului Radu Mazăre să-şi reconsidere evenimentul şi să redirecţioneze resursele Primăriei în acţiuni care nu afectează animalele“, a declarat Veronica Tulpan, director de Programe Naţionale Vier Pfoten.

„Considerăm un abuz folosirea animalelor sălbatice în reprezentaţiile de circ, cu atât mai mult folosirea lor într-un eveniment organizat de o administraţie publică şi finanţat din bani publici", au mai spus reprezentanţii organizaţiei.

Primarul Radu Mazăre a declarat că nu va schimba scenariul carnavalului din acest weekend, când îl va întruchipa pe Ramses, urmând să fie însoţit de lei si camile.

"Nu cred ca reprezinta niciun stres pentru ca ei oricum plimba animalele cand plimba circul. Noi nu le vom plimba ca ele nu vor defila pe car, nu avem cum, ele vor face spectacolul doar la scena si acum ce stres ca se plimba camila putin in jurul scenei.", a afrimat edilul pentru Ştirile Pro TV.

Mai mult, şeful autorităţii locale şi-a propus să sacrifice o inaripata la finalul show-ului. "O sa trag cu arcul si o sa cada de sus o rata, sa vedem cine tipa...", a afirmat Radu Mazăre la Pro TV. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii