Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre A tengerparton „kötöttségek nélküli turizmus” legyen – egész éjjel buli, lehessen dohányozni

ro

26 Aug, 2011 21:34 1125 Marime text

Mazăre szerint a román tengerpartot „másképp kell nézni", hogy a régi infrastruktúrából és a rövid idényből származó hátrányokat le lehessen győzni.

„Olyasvalamivel kell előállnunk, amit mások nem ajánlanak, éspedig a kötöttségek nélküli turizmussal, kevés szabállyal. Európában nagyon kevés olyan hely van, ahol turistaként klubba mész, egész éjszaka bulizol és cigarettázol. Ezzel a turistáknak azt a rétegét céloznánk meg, amely erre vágyik. Kevés olyan hely van, ahol jogosítvány nélkül vízisízni lehet. Ezzel a kötöttség nélküli turizmus branddel kellene előállnunk", fejtette ki a konstancai polgármester.

Mint mondta, a román tengerpartot különböző stratégiák szerint kell népszerűsíteni az ország a megcélozott turisták függvényében.

„Az arab országokból például nagy számban jönnének az ilyen szórakoztatásra, klubokra épülő turizmus miatt", vélekedett Mazăre.

Szerinte a tengerpartnak különleges státust kellene élveznie a szerencsejátékok és a kaszinók szabályozásában.

A Szociál-Liberális Szövetség (USL) turizmusról szóló elképzelése szerint, melyet pénteken Mamaián mutattak be, a román tengerpart szabad térség lenne a kaszinók számára és a dohányzásra vonatkozó korlátozások nem lennének érvényesek.

A tengeren szabadon lehetne különféle sportokat űzni.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) javasolja azon tiltás törlését, melynek értelmében partvidéken nem szabad építkezni, ez elképzelésük szerint csak a természeti rezervátumokban maradna érvényben.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii