Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Măsura, care odată luată de BNR, i-ar ajuta pe românii cu credite la bănci

ro

04 Aug, 2014 10:35 2129 Marime text
Analiştii financiar-bancari estimează că BNR ar putea reduce dobânda cheie la 3,25% până la finalul anului, transmite România Tv.

Acest lucru i-ar avantaja pe românii cu credite.

Rezultatele unui sondaj intern realizat în cadrul Asociaţiei Analiştilor Financiar - Bancari din România (AAFBR), numai jumătate dintre participanţi consideră că acest lucru se va întâmpla la şedinţa Consiliului de Administraţie de astăzi.

"Conform opiniilor exprimate de participanţii la un sondaj intern în cadrul AAFBR, Banca Naţională a României ar putea reduce dobânda de politică monetară la 3,25% până la finalul anului. Cu toate acestea, opiniile referitoare la momentul reducerii dobânzii sunt împărţite, numai jumătate dintre participanţi considerând că acest lucru se va întâmpla la următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie al BNR din data de 4 august 2014. Cei mai mulţi analişti consideră că o reducere a dobânzii ar putea avea loc în următoarele luni şi ar putea continua în 2015, nivelul prognozat pentru finalul anului 2015 fiind de 3%", se arată într-un comunicat al AAFBR, citat de Agerpres, notează România Tv.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii