Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:41 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărfuri contrafăcute de peste 712.000 lei, descoperite în portul Constanţa Sud - Agigea

ro

04 Sep, 2015 15:19 668 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu inspectorii vamali au descoperit în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea, produse susceptibile a fi contrafacute cu o valoare de peste 712 000 lei, dacă ar fi originale.
Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, împreună cu inspectorii vamali, au efectuat, ieri, pe baza analizei de risc, controlul la două containere sosite din China pentru două societăţi comerciale din judetele Maramureş respectiv Vâlcea.
În urma controlului, au fost descoperite circa 33.000 seturi de geometrie şi 800 componente electronice  inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 710.000 lei dacă ar fi fost originale. Bunurile în cauză au fost indisponibilizate de către lucrătorii vamali şi predate pe bază de proces-verbal la comisionari vamali.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, comisarul-şef de poliţie Adrian Burcea, poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale administratorilor societăţilor comerciale în cauză, cetăţenii români C.I.C., în vârstă de 53 de ani, şi C.I.R., de 39 ani, domiciliaţi în Baia Mare respectiv Rm.Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii