Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:46 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marfă de 10.000.000 lei susceptibilă a fi contrafăcută depistată la Agigea

ro

13 Mar, 2013 12:24 617 Marime text
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit echipe comune de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind, de la începutul anului 2013, în diverse containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China, peste 100.000 de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 9.573.100 lei dacă ar fi originale.

Marfa descoperită reprezintă în cea mai mare parte articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării pentru copii şi articole de uz casnic.
De la începutul anului 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constatat 18 infracţiuni pe linia „punerii în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, lucrările penale fiind întocmite după controlul amănunţit al diverselor containere sosite în P.P.F. Constanţa Sud Agigea. Containerele verificate la rampa existentă în Portul Constanţa Sud Agigea au fost selectate în baza analizei de risc a lucrătorilor Gărzii de Coastă, acestea sosind la bordul navelor comerciale din direcţia China, pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi judeţul Ilfov. În urma controlului fizic, efectuat de echipe comune formate din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, au fost descoperite 103.528 bunuri susceptibile a fi contrafăcute, inscripţionate cu însemnele unor mărci cunoscute, cu o valoare de 9.573.100 lei dacă ar fi originale. Marfa, reprezentată în special de articole de încălţăminte, îmbrăcăminte, jucării pentru copii şi uz casnic, a fost ridicată în vederea confiscării şi trimisă spre expertizare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosare penale administratorilor societăţilor comerciale pe adresa cărora au sosit bunurile contrafăcute, în mare parte cetăţeni chinezi şi români, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii