Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:53 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea Britanie nu este de acord cu ideile Comisiei Europene

ro

09 Sep, 2015 19:05 903 Marime text
 
Astăzi, premierul britanic David Cameron a reafirmat că nu vrea să audă vorbindu-se de cotele de refugiaţi, asta în timp ce preşedintele Comisiei Europene a prezentat un plan de primire a refugiaţilor care se află în prezent în sudul Europei, relatează AFP.
 
Planul este destinat să repartizeze de urgenţă 160.000 de refugiaţi, și nu vizează Regatul Unit, scutit de regulile comunitare în materie de imigraţie. Dar astăzi opoziţia laburistă a cerut iar ca Regatul Unit să participe la aceasta, o revendicare respinsă de Cameron, potrivit aceleiași surse.
 
„Dacă toată atenţia se concentrează pe cote de redistribuire a refugiaţilor în Europa, aceasta nu va soluţiona problema”, a declarat premierul britanic David Cameron în cursul unor întrebări săptămânale în faţa Parlamentului.
 
„Europa trebuie să-şi găsească propriile răspunsuri pentru ţările care fac parte din Schengen. Regatul Unit, care are propriile frontiere, are posibilitatea să ia decizii suverane”, a mai relatat premierul britanic. Sursa foto: caleaeuropeana.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii