Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:59 06 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mare ghinion în curtea DMHI. Accident de muncă. Mergea la cantină, a alunecat pe gheață și...continuă ancheta

ro

14 Jan, 2017 01:51 3003 Marime text
Acum două zile, la prânz, un tânăr, pe numele său Adrian Badea, angajat la SC Solid Hand SRL, subcontractor la SC DMHI SA, mergea la cantină.
 
Pe unde să meargă, pe unde să meargă, pentru că peste tot era alunecuș.
Și la ce alunecuș era un pic de neatenție a trebuit și asta s-a și întâmplat cu tânărul nostru de 20 de ani, pe numele său Adrian Badea.

Concret ce spune Inspectoratul Teritorial pentru Protecția Muncii pe pagina sa oficială de internet:
 

”În data de 12.01.2017 ora 12 la SC SOLID HAND SRL – INCINTA SC DMHI SA a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporara a capacitatii de muncă a unui lucrător.

     Date de identificare ale victimei:
Numele si prenumele: BADEA ADRIAN
Meseria: MUNCITOR NECALIFICAT
Vârsta: 20 ani
  
 Împrejurările producerii accidentului
 În timpul deplasării spre cantină, lucrătorul a alunecat și a căzut, lovindu-se la cap. Ca urmare a evenimentului, victima a fost transportată și internata la Spitalul Județean de Urgență Constanța pentru acordarea îngrijirilor medicale.
Accidentul este in curs de cercetare de către o comisie numită de către SC SOLID HAND SRL, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările si completările ulterioare. După finalizarea cercetarii dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare si avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza  sau în cazul în care  se constata că cercetarea nu a fost efectuată corespunzator, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, dupa caz”.


Despre SC SOLID HAND SRL
 
Conform Vrăjitorul.eu SC SOLID HAND SRL se numea anul trecut Magic Steak House și avea ca obiect de activitate restaurante.
                       
Conform aceleiași surse, prin Decizia numărul 1 din 2016, Bujor Asela, asociat unic, a decis majorarea capitalului cu 10.000 lei, prin cooptarea în funcția de asociat a lui Enică Niculai, născut în Aliman, județul Constanța, cu domiciliul actual în municipiul Constanța.
 
Capitalul social total de 10.200 lei, a fost împărțit astfel: Bujor Asela - 200 lei, Enică Niculai - 10.000 lei, participarea fiind corespunzător în procente, la profit și pierderi de 90% Enică și 10 % Asela.
Atunci s-a și stabilit schimbarea denumirii în SOLID HAND - S.R.L, dar și a activității principale în 3011 – Construcția de nave și structuri plutitoare, vechiul obiect, 5610 - Restaurante, fiind trecut in secundar.
Totodată s-a schimbat și sediu, în municipiul Constanța.
Facem precizarea că datele sunt luate de pe Vrăjitorul.eu și erau valabile la data documentării noastre.
 

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii