Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:33 17 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN donează bunuri forțelor armate ucrainene

ro

24 Feb, 2016 17:57 913 Marime text
 
Guvernul a aprobat astăzi, printr-un memorandum, semnarea unui contract pentru efectuarea unei donații către Guvernul Ucrainei, constând în bunuri mobile aflate în proprietatea privată a statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale.
 
Statul român face această donație ca urmare a solicitării adresate de partenerul ucrainean  în februarie 2015, pe fondul situației interne din Ucraina și a necesității de asigurare cu echipamente militare a forțelor sale armate, respectiv cu bunuri tehnico-materiale și echipamente ne-letale  pentru refacerea capacității operaționale.
 
Donația, în valoare totală 1.122.151 lei, va contribui la îmbunătățirea dotării structurilor forțelor armate ucrainene, precum și la consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul apărării. Vor fi donate bunuri precum echipament, containere de pânză.
 
Contractul de donație va fi semnat pe teritoriul statului român, de către Ministerul Finanțelor, în numele statului român, și va cuprinde clauze specifice, astfel încât aplicabilă contractului să fie legea română.
 
Ministerul Apărării Naționale, prin structurile abilitate, va suporta cheltuielile pentru pregătirea bunurilor care vor fi donate, paza și transportul al acestora din locul de depozitare către locul de îmbarcare pentru parcurs extern, precum și costurile pentru efectuarea formalităților vamale.
 
Totodată, Romtehnica SA, aflată în coordonarea MApN,  va îndeplini formalităților vamale de export și predare a produselor către partenerul extern, fără a percepe comision pentru acestea.Sursa foto: mondonews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii