Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN anunță lansarea procedurii specifice de achiziție aferente programului de înzestrare „Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă”

ro

01 Oct, 2018 17:04 1560 Marime text
Ministerul Apărării Naționale, prin Departamentul pentru armamente, a inițiat luni, 1 octombrie, procedura specifică de achiziție, prin contract multianual de furnizare, în perioada 2018-2022, a produsului „Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă” (SIML), conform prevederilor HG nr. 630/2018.

Potrivit MApN, bateriile de coastă reprezintă o capabilitate defensivă esențială pentru România, ca țară riverană Mării Negre, care va asigura  apărarea zonelor costiere de litoral  împotriva ameninţărilor navelor de suprafaţă.

”Prin dotarea cu sistemul de instalaţii mobile de lansare a rachetelor antinavă, Forțele Navale Române vor putea executa acţiuni de luptă în timp oportun, de pe întreg întinsul litoralului naţional, din poziţii prestabilite sau neamenajate, ziua sau noaptea, indiferent de condiţiile hidro-meteorologice.
Un criteriu de calificare esențial în atribuirea contractului va fi legat de operaţiunile compensatorii aferente (offset): operatorul economic căruia îi va fi atribuit contractul multianual va avea obligația de a realiza, pe teritoriul național, o infrastructură de producție/asamblare/testare/mentenanță la nivelul unui operator economic cu capital majoritar sau integral de stat din industria națională de apărare, autorizat și înscris în registru în condițiile legii, în care să se execute: integrarea de elemente componente ale SIML; operațiuni de mentenanță pe ciclul de viață al sistemelor, astfel încât, în situații de criză și război, să nu fie necesară trimiterea acestora în afara teritoriului național; implementarea unor soluţii viitoare de modernizare pentru SIML” - au mai transmis reprezentanții MApN.


Anunțul de participare și documentația de atribuire pentru această procedură au fost  publicate pe site-ul C.N. Romtehnica S.A., la adresa: http://www.romtehnica.com.ro/site/import/.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii