Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestatie de solidaritate, in Piata Universitatii "Pungesti, venim!"/ Protestatarii au blocat carosabilul

ro

16 Oct, 2013 20:25 2377 Marime text
Comunitatea "Uniti Salvam" au lansat pe Facebook un apel de participare la o manifestatie de solidaritate cu satenii din Pungesti, Vaslui, care protesteaza la aceasta ora impotriva explorarii gazelor de sist. 
"REACTIE RAPIDA: Indignati-va! Iesim urgent in Piata Universitatii (la fantana) pentru a fi solidari cu cei din Pungesti."

De asemenea, se lanseaza un apel si catre Ministrul Administratiei si Internelor - Radu Stroe - si catre presedintelui PNL Crin Antonescu, in privinta interventiei jandarmilor, aflati in numar mare la Pungesti si acuzati de protestatarii de violenta: "Daca Jandarmeria Romana intervine in forta pentru a inabusi protestul oamenilor din Pungesti, veti fi singurii responsabili pentru acest act absolut nedemocratic. NU Chevron, NU Guvernul Romaniei, NU Prefectura Vaslui au dreptul de a decide!"
18.15 In Piata Universitatii, la Fantana, circa 50 de persoane. Se scandeaza "Pungesti venim!" si "Opriti gazele de sist"
18.25 S-a pomenit in piata de demiterea sefului de la Institutul Geologic al Romaniei. S-a huiduit si s-a strigat "Rusine, rusine!". S-a mai strigat: "Jos guvernul criminal, jos guvernul tradator!"
18.30 S-a scandat impotriva ministrului de interne Radu Stroe si i s-a cerut demisia. "Jandarmeria apara hotia!"  
Realitatea TV este deocamdata singura televiziune din piata.
18.50 Se discuta in grupuri sa se plece din seara asta spre Pungesti. Se strang bani, se fac chete. Se tine moment de reculegere fata de mortul de la Pungesti (n.r. informatia care circula referitoare la moartea unui protestatar nu este confirmata)
18.52 Protestatarii au intrat pe carosabil, circulatia s-a blocat la Universitate
18.54 Circa 200 de persoane au ocupat carosabilul. Se scandeaza impotriva Jandarmeriei si se striga "Militarii, militarii"
19.08 Jandarmii sunt infierati la portavoce pentru ca ar fi omorat "deja" doi oameni la Pungesti
19.21 Se scandeaza "Uniti salvam toata Romania". Este chemat seful Institutului Geologic in Piata, alaturi de manifestanti. Se anunta la portavoce ca utilajele Chevron s-au retras si multimea izbucneste in urale. Se discuta in continuare in Piata despre deplasari in aceasta seara catre Pungesti, totul pe cont propriu, fiecare cu ce masini gaseste
19.25 Se repeta obsesiv de la portavoce ca doi oameni au murit
19.28 Sunt in jur de 300-350 de oameni pe carosabil si rasfirati in zona Universitatii
20.00 Se scandeaza "Pungesti, nu uita, tara e de partea ta". Din cand in cand, sunt luati iar jandarmii la tinta cu scandarile. Se striga "Strada e a noastra" si "Uniti salvam toara Romania". Sunt in jur de 400 de oameni in zona Fantanii-bd. Balcescu-Teatrul National
 
Sursa: hotnews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii