Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Politiştii mobilizaţi pentru a-l depista. Mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă

ro

05 Jan, 2017 16:00 1909 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis emiterea unui mandat de arestare preventiva în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă.
Decizia nu este definitivă, însă este executorie.
Instanţa supremă a admis cererea DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu măsura arestării preventive, după ce fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar neprezentându-se la doua termene consecutive la Inspectoratul Judetean de Poliție Prahova.
Surse apropiate anchetei au declarat ca începând de astazi vor fi organizate perchezitii si proceduri de cautare pe tot teritoriul tarii.
Fostul deputat Sebastian Ghita este cercetat in patru dosare penale , dar masura arestului preventiv in absenta a fost impusă în dosarul în care acesta  a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din poliţie şi parchet din județul Prahova.

Update - Polițiștii efectuează activități pentru punerea în executare a unui mandat de arestare preventivă emis, astăzi, pe numele inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian.
La data de 5 ianuarie a.c., Poliția Română a primit un mandat de arestare preventivă emis de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție, pe numele inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian.
Conform mandatului, magistrații au dispus arestarea preventivă a celui în cauză, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dare de mită, cumpărare de influență, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și șantaj.
Conform Codului de procedură penală, pentru localizarea și prinderea inculpatului Ghiță Sebastian Aurelian, a fost dispusă darea în urmărire a acestuia, activitate ce se desfășoară de polițiști, sub supravegherea procurorului competent.
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii