Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mănăstirea de la 23 August județul Constanța, amendată de ISU Dobrogea. Ce nereguli au fost descoperite după incendiu

ro

20 Mar, 2019 11:27 2231 Marime text
Un incendiu violent a distrus pe 12 martie chiliile Mănăstirii “Sfinţii Ierarhi Nicolae şi Bretanion”.de la 23 AUgust județul Constanța. Timp de trei ore s-au luptat pompierii cu flăcările. 

După lichidarea incendiului a fost demarată o anchetă pentru a se stabili de la ce a pornit focul.

Ancheta a scos la iveală faptul că imobilul respectiv se află în categoria celor care se încadrează din punct de vedere al autorizării de securitate la incendiu.

Potrivit ISU Dobrogea pentru nesolicitarea și neoțtinerea autorizației de securitate la incendiu s-a aplicat sancțiune contravențională conform legii

”Conform ART. 44 pct.IV lit. i, din legea 307 din 2016 privind Apararea impotriva incendiilor, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.001 lei la 10.000 lei: nesolicitarea şi neobţinerea de către persoanele fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, de către beneficiarul investiţiei a avizelor şi/sau autorizaţiilor prevăzute de prezenta lege” - au mai precizat reprezentanții ISU Dobrogea care au adăugat că în astfel de cazuri se aplică amenda maximă. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii