Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mâine în București vor fi aprinse beculețele ce prevestesc sărbătorile de iarnă

ro

29 Nov, 2015 19:14 1640 Marime text
 
Primăria Municipiului București a anunțat, astăzi printr-un comunicat, în Capitală luminile ce prevestesc sărbătorile de iarnă vor fi aprinse pentru prima dată mâine la ora 16.40, odată cu iluminatul public. Conform datelor furnizate de primărie vor fi aproape 3 milioane de beculețe de tip LED care vor împodobi Bucureștiul.
 
Decorațiunile luminoase se vor întinde în acest an pe o distanță de 29  kilometri, cuprinzând 46 de zone din București.
 
În acest mod, luminițele ornamentale vor fi aprinse pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I.C Brătianu și Unirii, de la Palatul Parlamentului până la intersecția cu Mircea Vodă, Piața Unirii, Piața Universității și Piața Romana, bulevardul Dacia între Piața Romană și Piața Gemenii, bulevardul Lascar Catargiu, între Piața Romană și Piața Victoriei, Regina Elisabeta între Piața Universității și Piața Kogălniceanu, bulevardul Carol între Piața Universității și Piața Rosetti, bulevardul Dimitrie Cantemir și bulevardul Tineretului, precizează sursa citată.
 
Tot pentru sărbătorile de iarnă au mai fost împodobite: Fântâna de la Arhitectură, Calea Dorobanți (Piața Charles de Gaulle — Piața Dorobanți), Piața Victoriei, Calea Victoriei (Piața Victoriei — Splaiul Independenței), Bd. Aviatorilor între Piața Victoriei și Piața Charles de Gaulle și între Piața ChCric, Piața Roma, Piața Națiunilor Unite, Piața Constituției, Piața Rosetti, Piața Regelui, Piața Operei, Calea Moșilor (Șos. Mihai Bravu și Bdul Carol) și Sos. Colentina (Șos. Mihai Bravu și Str. Dna Ghica).
 
De asemenea, vor mai fi aprinse beculețe în mai multe intersecții din Capitală, după cum urmează: Calea Rahovei cu Ferentari, bulevardul Timișoara cu bulevardul Vasile Milea, în zona AFI Cotroceni, Șos. Progresului și Calea Rahovei, Colentina cu Mihai Bravu.
 
Ornamentele de sărbători vor lumina și la intrarea în București de pe DN1, A2, A1 și la cea dinspre Giurgiu.Sursa foto: b365.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii