Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:54 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI vrea să interzică parcarea mașinilor pe trotuar prin modificarea Ordonanței 195/2002

ro

27 Jun, 2016 23:33 936 Marime text
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis faprul că prin inițiativa proiectului de lege de modificare a Ordonanței 195/2002 se intenționează instituirea regulii interzicerii parcării pe trotuar.
 
Astfel, singura excepție va fi aceea în care administratorul drumului public poate permite, cu avizul poliției rutiere, oprirea sau staționarea, parțial sau total, a vehiculelor pe anumite zone ale trotuarelor, marcate și semnalizate în mod corespunzător.
 
Această motivare vine în contextul interesului mass-media față de noile propuneri legislative privind modificările aduse codului rutier pe aspectul parcării autovehiculelor pe trotuare.
 
Excepția la care MAI face referire are în vedere situațiile în care dimensiunile trotuarului pot permite inclusiv parcarea de vehicule, administratorul drumului urmând a semnaliza posibilitatea de oprire sau staționare pe trotuar și marca zona destinată parcării sau staționării, după caz. Numai în aceste situații este posibilă parcarea pe trotuar a vehiculelor, potrivit unui comunicat transmis de MAI.
 
Norma se regăsește la art. 1176 alin. (2), ca obligație a administratorului drumului public. Odată cu intrarea în vigoare a acestei legi, urmează a fi aduse modificări, în acord cu aceasta și regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, aspect prevăzut la art. VI din proiectul de lege, se mai arată în comunicatul MAI.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii