Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:45 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți tineri, priniși de jandarmi cu etnobotanice în Costinești, dar și în Constanța, zona Podului de Butelii

ro

16 Aug, 2014 10:22 1397 Marime text
În perioada 15-16 august, jandarmii au surprins în Costineşti, trei tineri care aveau asupra lor, 14 pastile şi două pliculeţe cu sustanţă verde şi albă.

Vineri, 15 august a.c., ora 01.30, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei public în staţiunea Costineşti,  pe faleză,  a observat o persoană care şi-a deschis un pliculeţ din plastic transparent care conţinea mai multe pastile. La vederea militarilor, R.S., de 20 de ani,  a început să se agite, a aruncat pe jos o pastilă şi a mărit ritmul de mers. A fost somat, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţinea.

Asupra acestuia, jandarmii au mai găsit în buzunarul de la pantaloni, plicul care conţinea alte 13 pastile cu forme ovale, de culoare roşie. A declarat că sunt pastile de MDA şi le-a cumpărat cu 30 de lei/ bucata, de la o persoană din Constanţa.

Sâmbătă dimineaţa, ora 01.00, jandarmi au surprins doi tineri, de 23 şi 26 ani, care-şi confecţionau ţigarete artificiale, folosind plicuri în care se aflau substanţe vegetale de culoare verde şi albă. 

De asemenea, miercuri, 13 august a.c., ora 23.00, jandarmii au surprins în apropierea „Podului de Butelii” din Constanţa, patru tineri cu vârste cuprinse între 20-27 ani, care aveau asupra lor 16 plicuri cu substanţă vegetală de culoare verde.

Plicuri şi pastilele găsite asupra lor vor fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Constanţa,  în vederea continuării cercetărilor.

Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.
Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii