Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:24 16 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI a solicitat tehnică și personal din județele care nu sunt amenințate de inundații

ro

03 Jun, 2016 18:28 814 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a solicitat prefecților și reprezentanților structurilor MAI centrale și din teritoriu să mențină o capacitate de intervenție crescută pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteo.

Având în vedere că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis Cod Roșu de inundații pentru bazinul hidrografic al râurilor Olt, Bistrița, Trotuș, Putna, Bârlad, Siret și Prut, MAI a solicitat Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să transfere tehnică și personal din județele care nu sunt amenințate de inundații în zonele afectate.

Astfel, din dispoziția ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, 270 de pompieri cu 37 de motopompe de mare putere și 27 de mijloace vor acționa în zonele cu risc de inundații.

30 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență se deplasează în județul Neamț unde vor interveni în sprijinul populației afectate cu cinci motopompe și trei mijloace auto. Alți 30 de pompieri de la ISU Brașov sunt dislocați în județul Bacău, împreună cu 4 motopompe și 3 mijloace de transport.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al municipiului București și județului Ilfov a trimis 4 motopompe și 3 mijloace auto operate de 30 de pompieri în județul Vrancea.

În județul Vaslui vor acționa ca forțe suplimentare 30 de lucrători ai ISU Dolj cu 4 motopompe iar în Iași a fost trimisă o grupă de la Tulcea, formată din 30 de pompieri, 4 motopompe și 3 mijloace auto.

30 de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Teleorman, cu 4 motopompe și 3 mijloace auto se deplasează în localitățile afectate din județul Galați, de la ISU Maramureș vor fi trimiși în Suceava 30 de pompieri cu 4 motopompe și 3 mijloace de transport, din Cluj vor fi dislocați în Covasna 30 de pompieri cu 4 motopompe și 3 mijloace de transport iar ISU Hunedoara va interveni în sprijinul colegilor din Harghita cu 30 de pompieri, 4 motopompe și 3 mijloace auto.

De asemenea, din dispoziția ministrului Petre Tobă, alți 270 de pompieri din județele Bistrița-Năsăud, Sibiu, Olt, Mehedinți, Constanța, Giurgiu, Sălaj, Bihor, Alba-Iulia, sunt pregătiți să intervină în mai puțin de 60 de minute de la primirea ordinului pentru salvarea vieților omenești și a bunurilor cetățenilor din zonele afectate de inundații.

În urma efectelor fenomenelor meteorologice și hidrologice, la nivelul întregii țării au fost afectate 89 de localități din şapte județe: Bacău, Covasna, Galați, Harghita, Neamț, Suceava și Vrancea.
 
În ultimele 24 de ore, peste 4500 de lucrători MAI au acționat pentru sprijinirea populației, fiind evacuate peste 200 de persoane, iar 39 de persoane au fost salvate din situații critice.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii