Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:33 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI 25 de milioane de euro pentru situații de urgență, printr-un contract finanțat din fonduri europene

ro

02 Sep, 2016 19:16 910 Marime text
Primul contract de finanțare în cadrul proiectului "ERSL II - Răspunsul eficient salvează vieți", în valoare de 25 de milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, a fost semnat astăzi, informează Ministerul Afacerilor Interne într-un comunicat.

Contractul a fost semnat de inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ovidiu Vasilică, în prezența ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, și a secretarului de stat al MAI — șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate 54 de autospeciale de stingere de capacitate mărită (5.000 l și 9.000 l), 11 autospeciale transport scafandri, 20 de motopompe remorcabile, 13 ambarcațiuni de salvare, 50 de autocamioane transport materiale intervenție, 52 de autospeciale transport efective și 31 de compresoare.

"Achiziția de echipamente și mijloace tehnice noi va contribui la creșterea eficienței intervențiilor în situații de urgență, echipamentele urmând să fie distribuite în zonele/ județele care sunt cele mai expuse la următoarele tipuri de risc identificate: inundații, alunecări de teren și incendii", se arată în comunicat.

Potrivit MAI, proiectul ERSL II va fi continuat de proiectul MultiRisk, în valoare de 35 de milioane de euro, prin care vor fi achiziționate mijloace tehnice specifice misiunilor de căutare-salvare, echipamente necesare creșterii capacității de răspuns la dezastre, precum și generatoare, tabere pentru sinistrați, macarale și autoscări.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii