Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:24 20 05 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Un cetățean român a fost evacuat, în siguranță, din Republica Yemen, prin Regatul Hașemit al Iordaniei, către România

ro

31 Oct, 2018 13:46 354 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 31 octombrie 2018, un cetățean român a fost evacuat, în siguranță, din Republica Yemen, prin Regatul Hașemit al Iordaniei, către România.
Pe tot parcursul deplasării, cetățeanul român s-a aflat în legătură permanentă cu Ambasada României din Regatul Hașemit al Iordaniei, care a monitorizat deplasarea.

Potrivit MAE, reprezentanții misiunii diplomatice române de la Amman, în coordonare permanentă cu Celula de Criză a MAE și cu sprijinul consulului onorific al Republicii Yemen în România, au acordat permanent asistență consulară în vederea repatrierii pe cale aeriană, prin identificarea unei modalități optime de evacuare, emiterea documentelor necesare deplasării și asigurarea îndeplinirii formalităților de îmbarcare.

”Precizăm că Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru cetățeanul român repatriat.
Celula de Criză a MAE continuă eforturile de evacuare în siguranță a cetățenilor români aflați în Republica Yemen și rămâne în legătură permanentă atât cu aceștia, cât și cu toate autoritățile competente din regiune.
Reamintim faptul că pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este în continuare postat un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv "Pericol major – părăsiți imediat zona sau țara"! – http://www.mae.ro/travel-alerts/2932#796” - au mai transmis reprezentanții MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetățenilor români prezenți în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-și înregistra prezența, astfel încât să poată beneficia de asistență și protecție consulară și totodată, de a consulta informațiile furnizate prin intermediul aplicației „Călătorește în siguranță” – care poate fi descărcată de pe site-ul MAE (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs> ) pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. De asemenea, cetăţenii români care se deplasează în afara țării beneficiază de serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii