Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:36 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE revine cu o nouă ediţie a programului Diaspora Estival. Evenimentul are loc în Eforie Nord

ro

17 Aug, 2014 13:04 1356 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, organizează în perioada 17 - 24 august 2014, la Eforie Nord, cea de-a doua ediţie a programului „Diaspora Estival” destinat românilor din afara granițelor țării.

Evenimentul reuneşte aproximativ 200 de reprezentanți ai mediului asociativ românesc din întreaga lume şi este structurat sub forma unor ateliere de lucru pe teme de interes pentru comunităţile româneşti din străinătate.

"Ca element de noutate, programul cuprinde un seminar de formare în domeniul managementului de proiect şi accesării fondurilor europene, transfrontaliere, publice şi nerambursabile. Ca şi la ediția precedentă, dezbaterile zilnice vor urmări dezvoltarea dialogului între reprezentanții autorităților publice din România şi mediul asociativ de peste hotare, în vederea cunoaşterii atât a necesităților reale şi imediate ale acestora, cât şi a legislației statului în care aceştia îşi au domiciliul sau reşedința, cu scopul încheierii unor relații parteneriale pe baza cărora să poată fi dezvoltate proiecte sau acțiuni destinate tuturor românilor. Evenimentul se va bucura de prezența reprezentanţilor Guvernului şi Parlamentului din România precum şi a unor specialişti din instituţiile de stat cu competenţe în fiecare dintre domeniile abordate", se arată într-un comunicat de presă al MAE.

sursă foto: www.emigrantul.eu

Ti-a placut articolul?

Comentarii