Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE pune la dispoziția cetățenilor români „Ghidul pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2018“

ro

08 Jun, 2018 17:04 1757 Marime text
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care doresc să se deplaseze în Federaţia Rusă, la Campionatul Mondial de Fotbal 2018, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziția opiniei publice un ghid care prezintă o serie de informaţii utile pentru desfășurarea în bune condiții a călătoriei în străinătate, precum și o serie de norme de conduită impuse în incinta stadioanelor.

Potrivit MAE, cetățenii români pot evita eventuale situații neplăcute care pot apărea pe durata călătoriei sau a șederii lor în străinătate consultând « Ghidul pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2018 »,<http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2018/2018.06.08_ghid_campionatul_mondial_de_fotbal_2018_.pdf> postat pe pagina web a MAE, la rubrica “Sfaturi de călătorie”, secțiunea „Ghiduri de călătorie” (www.mae.ro<http://www.mae.ro/sites/default/files/file/pdf/2015.04.07_recomandari_paste_mae.pdf>), precum și pe pagina de Facebook a Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cu acest prilej că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”, care poate fi descărcată de pe website-ul MAE (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs> ) pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau iOS. Aplicația oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare în cazul în care apar situații speciale în țara în care aceștia se află. După descărcarea aplicației se recomandă efectuarea unei actualizări.

De asemenea, cetățenii români care se deplasează în afara țării beneficiază de serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii