Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:03 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE anunță prelungirea stării de urgență în Franța până pe 15 iulie 2017

ro

20 Dec, 2016 18:49 723 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Franței că starea de urgență se prelungește până la data de 15 iulie 2017, în baza legii adoptate de Parlamentul francez, ca urmare a atentatului din iulie de la Nisa.

„Starea de urgență permite autorităților franceze să interzică circulația persoanelor și să stabilească zone de protecție și securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate arealele urbane franceze. Aceste dispoziții permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol și a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor și posibilitatea de a efectua percheziții administrative", precizează MAE într-un comunicat.

MAE recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță", care oferă informații și sfaturi de călătorie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii