Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

“Locotenenţii” lui Băhăian stau în casa în care îşi îngropau victimele

ro

16 Jan, 2011 20:05 1758 Marime text
thumb_900_x_675_0-324730-dscn2813.jpgPe 16 ianuarie 2009, anchetatorii din Constanţa anunţau că în curtea unei case din din localitatea Măgura au descoperit îngropate trupurile a doi bărbaţi. Erau doar două dintre victimele reţelui lui Sergiu Băhăian, cel care avea să fie poreclit "Călăul de Boschetari". La un an după ce oribilele crime au ieşit la iveală, doi dintre "locotenenţii" lui Băhăian s-au întors să locuiască în casa din Măgura unde au fost găsite cadavrele.

Gruparea condusă de Sergiu Băhăian a lăsat în urma sa cel puţin patru morţi şi pagube estimate la circa trei milioane de euro. Omul de afaceri şi alţi şase indivizi, inclusiv presupuşii asasini Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş, se află în arest preventiv, fiind acuzaţi că în ultimii ani au recrutat mai mulţi bochetari, pe numele cărora înfiinţau firme fantomă, iar când nu mai aveau nevoie de aceştia, îi aruncau în Canalul Dunăre-Marea Neagră sau îi îngropau de vii. Trupurile a două dintre victime - Ionel Ulezu şi Petrică Captalan- au fost găsite, în urmă cu un an, îngropate în curtea casei fraţilor Piciog, dar atât groparul care a participat la dezhumare, cât şi sătenii care au avut curaj să se apropie de curte susţin că în groapă s-ar fi aflat şi o femeie. În prezent, casa este locuită din nou de doi dintre "locotenenţii" lui.

"În casă stau fraţii Ilie şi Marin Piciog, oamenii lui Băhăian, că n-au avut unde merge şi s-au întors aici. Sunt săraci şi n-au ce mânca da' mai merg la lucru cu ziua prin sat", ne-a explicat tanti Ilinca, o femeie în vârstă care pretinde că în gospodăria cu pricina există încă multe lucruri necurate. „Mamă eu am văzut multe acolo... sunt şi alţi oameni îngropaţi. După ce au cumpărat casa am văzut cum săpau gropi. Eu am văzut cerceii şi lănţicul fetei scoase în pungă atunci când i-au dezgropat. A fost decapitată! Eu cred că îi aduceau aici şi după ce petreceau îi omorau. Mereu veneau la nouă seara şi plecau pe la două-trei", ne-a spus femeia.

Mai mult, tanti Ilinca susţine că imediat după descoperirea crimelor unii dintre oamenii lui Băhăian ar fi încercat să intre peste ea în casă. „Au venit la trei noaptea cu trei maşini şi au început să strige fel de fel de lucruri şi să lovească în poartă. Eu m-am gândit că mă omoară şi m-am ascuns, iar dacă ei au văzut că nu mişcă nimic au renunţat şi au plecat. Tot satul ştie de întâmplare", ne-a spus aceasta.

Despre Sergiu Băhăian femeia îşi aminteşte nu fără teamă. "Mergea mereu ca un şef, în dreapta, cu mâna scoasă pe geam şi cu ochelari de soare la ochi. Venea să-mi ceară apă şi m-a pus să-i culeg urzici dar am refuzat mereu banii. Mi-a spus: Eu sunt Băhăian! Ai auzit de mine?", ne-a spus bătrâna.

Despre cel mai mare dintre fraţii Piciog, vecinii nu au prea multe cuvinte de laudă. Spun că situaţia în care au ajuns li se datorează în mare măsură, Marin Piciog fiind considerat totuşi un personaj alunecos care ştie mai multe decât spune. „Când era patron venea la bar cu bani mulţi şi se lăuda că şefii lui îi dau câte o cărămidă pe săptămână. Săracu' nici nu ştie să numere şi zicea cărămidă la tencul de hârtii de 50.000. Avea bani şi umbla curat. Se lăuda că patronii lui l-au dus la hotel cu trei femei şi că s-a destrăbălat. Mereu zicea că a dat lovitura", ne-a spus unul dintre vecini. A

cum, Marin Piciog munceşte cu ziua pentru a strânge bani de procese. Calitatea de administrator, măcar în acte, obţinută cu ajutorul grupării Băhăian, i-a adus acum doar probleme el fiind somat de diverse instituţii de stat sau private să plătească datoriile. "Cică ar avea 6-7 maşini şi firme multe, dar el e un amarât. Mereu se plânge că a ajuns aşa de rău", spun vecinii.

Tanti Ilinca susţine că Marin Piciog a început să aibă probleme nu doar cu anchetatorii, ci şi cu... spiritele. „Când îl mai chem să-i dau să mânănce câte ceva se plânge mereu la mine. Îmi spune că aude voci noaptea şi pe oamenii ăia îngropaţi cum se roagă de criminali. Nu-mi da în cap! Nu mă omorî! Acu' eu nu ştiu da' e ceva necurat acolo. Ar trebui făcută o sfeştanie ceva să plece spiritele", ne-a spus bătrâna.

Sursa: Libertatea.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii