Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Video. Imagini de la eveniment Președintele Klaus Iohannis, prezent la Constanța. S-a întâlnit cu echipajele românești și străine de la „Sea Shield 19” (galerie foto+video)

ro

12 Apr, 2019 15:35 4261 Marime text
Forțele Navale Române organizează, în perioada 5 - 13 aprilie a.c., „Sea Shield 19“, cel mai mare exercițiu multinațional naval în apele teritoriale ale României şi în apele internaționale ale Mării Negre. La exercițiul din acest an participă 14 nave militare românești şi șase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda şi Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari, care vor exersa proceduri întrunite de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață şi aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate din regiunea Mării Negre.

Președintele României, Klaus Iohannis, a sosit astăzi în Dana Militară a Portului Constanța unde va vizita navele militare participante la exercițiul NATO „Sea Shield 2019”.

Totodată, începând cu ora 15.30, în portul militar Constanța, va fi organizată o zi a distinșilor vizitatori la bordul fregatei „Regele Ferdinand”.

UPDATE: Președintele României a ajuns în Dana Militara pentru a trece în revistă garda de onoare. Fanfara Forțelor Navale este și ea prezentă.

UPDATE 2: Klaus Iohannis va urca imediat pe Fregata „Regele Ferdinand” unde va vorbi cu militarii români. Urmează să viziteze fregata canadiană apoi fregata olandeză. Pe nava olandeză sunt 20 de echipaje din 8 țări participante la exercitiul „Sea Shield” 19.

La final sunt șanse să ofere declarații către presă.

UPDATE 3: Echipajul de pe Fregata „Regele Ferdinand” a ieșit pe punte pentru a-l întâmpina pe președinte.

UPDATE 4: Klaus Iohannis: „După ce am vizitat nava pot să vă spun un lucru foarte simplu: felicitări pentru munca depusă la acest exercițiu. Chiar dacă nava nu dispune de ultimele tehnologii, reușiți să compensați”.

Președintele a ținut să felicite echipajul la final după ce au făcut o poză de grup.

Klaus Iohannis va merge acum pe nava canadiană.

UPDATE 5: Pe nava canadiană, președintele a vorbit cu echipajul.

UPDATE 6: Klaus Iohannis vizitează nava olandeză.

"România pentru 50 de ani a fost un receptor al apărării furnizate de NATO, iar astăzi, sunt în poziția să afirm că oferim siguranță țărilor membre în Alianța NATO", a declarat președintele Klaus Iohannis.






Citește și: Desfășurare impresionantă de forțe în portul Militar Constanța, în ultima zi a Exercițiului „Sea Shield 19”. Ce se întâmplă (galerie foto+video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii