Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:09 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT + VIDEO. Ziua Instituției Prefectului, celebrată la Constanţa. Primari, foști prefecți și parlamentari prezenți (galerie foto)

ro

02 Apr, 2019 12:40 3383 Marime text
Marţi, de la ora 11.00 pe platoul din fața Instituției Prefectului – Județul Constanța , au debutat manifestările dedicate Zilei Instituţiei Prefectului.

La eveniment participă 250 de elevi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Grupării de Jandarmi Mobilă ”Tomis” Constanța, Gărzii de Coastă, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, şefii instituţiile deconcentrate.

Platoul din fața Instituției Prefectului – Județul Constanța va fi împărțit în patru careuri. Fiecare careu va avea îndrumători din partea instituției care a pus la dispoziție tehnica /echipamentele, pentru ca acestea să poată fi prezentate copiilor participanți.

Instituția Prefectului – Județul Constanța va programa clasele de copii pentru trecerea facilă prin fiecare careu (15 min/careu), având pentru coordonare câte un reprezentant pentru fiecare careu. La trecerea prin fiecare careu, copiii vor primi câte un semn distinct (ștampilă în culoarea atribuită careului, aplicată pe mână), astfel ca la finalul parcurgerii celor 4 careuri aceștia să aibă aplicate 4 ștampile în 4 culori.

De la Ora 12:30, în curtea interioară și foaierul și Sala ”Remus Opreanu” are loc un program artistic susţinut de un cvartet de coarde, de Fanfara  Muzicii Militare a Forțelor Navale  şi de de elevii Colegiului de Artă “Regina Maria “ din Constanţa.

La eveniment sunt invitaţi să participle şi prefecții și subprefecții din perioada 1991- prezent .
Vor susţine alocuţiuni, prefectul judeţului Constanţa, Dumitru Jeacă, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Ţuţuianu şi primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. Participă în calitate de invitaţi şi: consulii generali, rectorii universităților constănțene, președinții organizațiilor minorităților din județ, directorul RAPPS, primarii din județ, președinți: Tribunal, Curte de Apel, Judecătorie, prim procurori: Parchet de pe langă Curtea de Apel, Tribunal, Judecătorie, primarii din judeţ şi angajații Instituției Prefectului – Județul Constanța.

UPDATE 12.30
Au ajuns șefii deconcentratelor, primarul George Scupra, din Ovidiu, primarul Viorel Ionescu, din Hârșova, primarul Decebal Făgădău din Constanța. De asemenea, parlamentarii Mircea Banias și George Vișan au onorat cu prezența.


UPDATE 12.47
Nouă foști prefecți și subprefecți sunt la evenimentul care a început cu intonarea Imnului Național al României, cântat de corul copiilor de la Colegiul Național de Arte Constanța. Sunt nelipsiți de la eveniment reprezentanții Consiliului Județean Constanța și ai Primăriei Municipiului Constanța. 

UPDATE 12.50
De asemenea, sunt prezenți si presedintele Universității Andrei Șaguna, Aurel Papari, rectori universitari, inspectorii școlari,  în frunte cu Gabriela Bucovală, reprezentanți ai Armatei, Gărzii de Coastă,  UMC, CCINA, CJPC, Delfinariu Constanța,  muzeele din municipiu, etc.

UPDATE 13.00
Prefectul Dumitru Jeacă a rostit discursul de început al evenimentului. El a prezentat un scurt istoric al instituției,  de la primul prefect Remus Opreanu până în prezent .

UPDATE 13.05
Mirela Florneța Matichescu, administratorul județului a transmis, de asemenea, un mesaj emoționant pentru a transmite mulțumiri și admirațiecătre foștii și  actualii prefecți. 
Viceprimarul Costin Răsăuțeanu a transmis messjul autorității locale , în numele Primăriei Constanța.  El a făcut o trecere în  timp că ceea ce se întâmplă astăzi , libertatea de exprimare de care ne bucurăm cu toții pleacă de la un moment foarte important - 24 ianuarie 1859.

UPDATE 13.20
Corina Apostoleanu, directorul Bibliotecii Județene Constanța a continuat cu o prezentare istorică a clădirilor unde a funcționat Instituția Prefectului de-a lungul anilor, de la înființare până în prezent.

UPDATE 13.21
Dragoș Chilea a deschis seria discursurilor din partea foștilor prefecți. A condus prefectura între iunie și august 1992. El a ținut să sublinieze performanța remarcabilă a lui Adrian V. Rădulescu. El a spus că prefectul trebuie să fie un liant al tuturor instituțiilor locale. "Prefectul nu poate să desfășoare o activitate performantă dacă nu are o echipă puternică , care să lucreze în simbioză cu deconcentratele", a declarat Dragoș Chilea.

UPDATE 13.25
Marian Pârjol a continuat seria discursurilor. El a fost prefect între 1996 și 2000. El a felicitat echipa care a inițiat evenimentul de astăzi. "Sper să devină o tradiție în România",  a spus fostul prefect.

UPDATE 13.39
A vorbit fostul prefect Dănuț Culețu, care a ocupat fotoliul instituției între 2005 și 2009. A urmat Claudiu Iorga Palaz care a ocupat, pe rând funcția de secretar general, subprefect și prefect, între 2001 și 2012.

UPDATE 13.42
Eugen Bola, fost prefect, actual director la ITM Constanța a susținut un discurs axat pe dezvoltarea economică a orașului. El a spus ca această evoluție se datorează prefecților care de pe scaunul de prefect au făcut tot ce le-a stat în putință. Eugen Bola a făcut sala să râdă în hohote cu povestiri din vremea lui.

UPDATE 13.49

Cuvântul a fost preluat de către Constantin Dancu, șeful IPJ Constanța,  care a transmis un mesaj comun din partea tuturor deconcentratelor din subordinea instituției. "Inspectoratul de Poliție a fost întotdeauna aproape de prefectură, alaturi de dvs. în slujba cetățenilor ", a spus Dancu.

Evenimentul a luat final aproape de ora 14.00.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii